Son Yorumlar

En Son Yazılar

Chia Tohumu Nasıl Tüketilir

Bu puding kahvaltı yerine geçiyor! Chianın kulanımalanı esasında biyolojik yapısından dolayı oldukça geniş: Su tutumunun yüksek olmasının yanı sıra yumurta gibi kıvam verme ve jelleşme özelliği ile de dikkat çekiyor; öyle ki 200 ml kadar ılık badem ya da Hindistan cevizi sütüne ekleyeceğiniz, 2 çorba kaşığı kadar chia tohumu buzdolabında bekletildiğinde 3 saatin içinde üzerine mevsim meyveleri de ilave edebileceğiniz nefis kıvamda, pratik bir pudinge dönüşüyor.
tikla
Üstelik bu puding aslında kahvaltı yerine geçebilecek kadar da besin değeri yüksek, bol proteinli, bol lifli, besleyeci ve tok tutucu bir ara öğün alternatifi.
Yapılan araştırmalara göre sütten daha fazla kalsiyum içerdiği saptanan chia çekirdeği aynı zamanda somon balığından daha fazla Omega-3 yağ asitleri içerir.
İçeriğindeki yüksek oranda lif ve protein sayesinde uzun süre tokluk hissi yaratabilen chia çekirdeklerini ister suyunuza katıp için ister yoğurdunuza katıp yiyin, iki türlü de etkisini kısa sürede hissedebilirsiniz.

Hiç yorum yok